Dışarıdan börek aldırtmayan tarif! Sadece 3 yufkadan yapılıyor, çıtır çıtır oluyor Posted on Ocak 4, 2025Author admin 0 Sadece üç yufka ile yapılan patatesli börek, az materyalle hazırlanabilen, pratik ve lezzetli bir tanım olacak. Bilhassa çay saatlerinde yahut kahvaltılarda hafif ve doyurucu bir yemek elde etmiş olursunuz. İşte sofraların vazgeçilmezi çıtır böreği püf noktalarıyla hazırlamanın yolu. Malzemeler – 500 gr hazır yufka– 2 su bardağı süt – 2 yumurta – 1 çay bardağı sıvı yaİçi İçin – 1 yemek kaşığı domates salçası– 1 Kğ patates– 1 büyük uzunluk soğan – Soğanı kavurmak için yarım fincan sıvı yağ – Tuz, karabiber, pul biber, kimyon İlk olarak patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarıyla birlikte haşlayın. Haşlanma müddeti yaklaşık 20-25 dakika olabilir. Yumuşak olup olmadığını denetim etmek için bıçak batırarak bakabilirsiniz. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve geniş bir kaseye alarak çatalla ezin. Bir tavaya sıvı yağı koyun ve ince doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Ezilmiş patatesleri tavaya ekleyin. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve isteğe bağlı baharatları ekleyerek karıştırın. 2-3 dakika boyunca tüm materyaller yeterlice harmanlanana kadar kavurmaya devam edin. Bir kasede süt, sıvı yağ ve yumurta akını çırpın. Bu karışım yufkaları yumuşatır, böreğin hem lezzetli hem de çıtır olmasını sağlar. Bu süreçlerin akabinde, yufkayı yere çıkarabilirsiniz. Düz bir alana serip üzerine fırça yardımıyla hazırladığınız sostan çokça sürün. İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine yerleştirin ve birebir halde soslayın. Akabinde, üçüncü yufkayı da en üste koyun ve yeniden sos sürün. Üst üste yerleştirilmiş ve soslanmış yufkaların üzerine patatesli harcı yayın. Harcı fazla kalın yahut çok ince yaymamaya ihtimam gösterin. Dilimleri çok ince kesmek yerine biraz kalın bırakmanız böreğin dolgun ve hoş görünmesini sağlar. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında böreklerinizi üzeri kızarana kadar pişirin. Bu mühlet yaklaşık 20-25 dakika olabilir. Afiyet olsun.